Универзитетски центар за развој каријере

Шта послодавци траже

ШТА ПОСЛОДАВЦИ ТРАЖЕ?

Постоји неколико кључних вештина и личних особина које већина послодаваца захтева.

Неки послодавци траже стручно, уско образовање као што је познавање рачуноводства, информационих система, стручност у разним инжењерским профилима (грађевина, електротехника, архитектура) и сл. Други послодавци су заинтересовани за знање које је везано за одређени положај, као на пример свесност о комерцијалним пољима (трговина), раду са бројевима, услужним делатностима, оријентисаност ка потрошачима и корисницима услуга или пак одређено техничко знање.

Такође, неке послодавце ће занимати и резултати (оцене) испита. Ово је посебно важно за секторе где је неопходно даље академско и професионално усавршавање. То им даје увид у твоју могућност да одговориш обавезама и посла и студирања.

Али, без обзира на врсту посла, скоро сви послодавци траже добро изграђену личност са кључним способностима и вештинама. Комуникација и личне особине су на врху листе, затим следе тимски рад и способност решавања проблема. Затим се јако цене потенцијали за вођство (лидерство), преузимање иницијативе, покретачке вештине и креативност.

Погледајте шта траже послодавци од ваших личних квалификација:

Самопокретач са инцијативом

  • „Послодавац тражи амбициозног дипломца, који је способан сам да преузме иницијативу и донесе нове идеје компанији“.

Како би предочио посладвцу да поседујеш ове квалитете, потребно је да детаљно назначиш у биографији своје могућности и способности. Дај пример онога што си постигла/постигао преко радног искуства, у току студија, волонтирања или твог хобија. Заинтересованост за остале активности је и одраз твоје мотивације и ентузијазма.Искористи то!

За време интервјуа буди спремна/спреман да даш специфичне примере где си урадила/урадио одређен посао. Овакав одговор је много јачи него ли „теоријски“ одговор на тему шта би могла/могао у будућности да урадиш.

Увек буди искрена/искрен у вези са твојим могућностима, али никада се не подцењуј! У пољима где немаш довољно искуства (а већина дипломаца их и нема), сконцентриши се на практично искуство које имаш.

Енергичност, динамичност и оријентисаност ка потрошачима/корисницима

  • „Послодавац тражи конкурентне дипломце, са енергичним и динамичним приступом корисницима наших услуга, а који могу да представе како су раније (у прошлости) користили ове вештине. Релевантно радно искуство није потребно јер углавном разматрамо личност кандидата и њихову природну (урођену) способност за улогу продавца/комерцијалисте“.

Радно искуство у одговарајућој области је пожељно и даје предност. Истовремено ти показује како то изгледа када радиш оно што те занима. Спреми добро своју биографију, запамти све детаље и не заборави да сазнаш што више информација о компанији.

Посвећеност, преданост и компетентност

  • „Послодавци из области финасија и рачуноводаства траже дипломце који су компетентни за тражене квалификације.“

Академско образовање и одређене године рада могу ти дати могућност професионалног квалификовања и добијања одређених сертификата и диплома. Осим што ћеш да дођеш на разговор за посао на време, сазнај што више о квалификацијама које су битне и које се траже у тој фирми/компанији.

Знање и истрајност (стрпљење)

  • „Тражимо идеалног кандидата који ће приказати проактиван и аналитички приступ послу, са ентузијазмом како за посао тако и за саму организацију“.

Послодавци траже знање, истрајност комбиновану са предузетничким духом и ставом. Академски резултати и техничка стручност су основа на коју се надограђују нова знања и искуства, што значи да академско звање није довољно само по себи. На пример, пословна мотивација и стрпљење у банкарским и другим финансијским пословима једнако су важни, па ће ово неопходно двојство омогућити не само професионално усавршавање, већ и константно напредовање у знању.

Ентузијазам

Успешни кандидати су они који остављају пријатељски, позитиван утисак са природним ентузијазмом. То не значи да су они и најбољи студенти у својој класи. Академски успех није једини успех који послодавци траже.

Приликом интервјуа, оцењује се разумевање техничког знања и примена тих вештина у пракси. Описивањем ситуација где сте добили шансу да примените научено, као и твоје задовољство на том раду и оцена целокупне ситуације, биће одсјај твог ентузијазма, што представља управо оно што послодавци траже.

Одговорност и оштроумност

  • „Послодавац тражи озбиљну, одговорну, изграђену и стабилну личност, заинтересовану за озбиљан рад.“

За време интервјуа увек заблистамо на пољу које нас заиста занима. Уложила си /уложио си много времена у студирање и стицање радног искуства, па покажи колико желиш тај посао!