ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈБОЉУ АКТИВНОСТ ГЛОБАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА У ОБЛАСТИ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

У периоду од 25. октобра до 12. новембра отворен је позив за пријаву активности које ће се спроводити током Недеље глобалног образовања. Активности које ће бити део Недеље могу бити различите, укључујући радионице, кампање, едукације, уличне акције, изложбе фотографија и друге активности које се спроводе онлајн или у физичком простору. Оно што им је заједничко јесте тема родне равноправности, која је овогодишња национална тема Недеље глобалног образовања. Активност могу пријавити наставници/це, запослени/е у организацијама цивилног друштва или млади који желе да спроведу активност са групом својих вршњака/иња.

Да бисте пријавили активност, потребно је да попуните пријаву на енглеском језику на овом линку, а након завршене Недеље глобалног образовања потребно је да попуните кратак извештај који можете пронаћи овде и пошаљете га на мејл адресу emilija.panic@mos.gov.rs и isidora.paklar@czor.org најкасније до 24. новембра. 

Ваша активност треба да буде креативна, доприноси унапређењу родне равноправности и укључи што већи број учесника/ца. Активност треба да спроведете између 15. и 21. новембра, и не заборавите да прикупите фотографије, видео снимке и друге материјале са активности, које ћете нам послати у кратком извештају.

По завршетку Недеље глобалног образовања Министарство омладине и спорта и Центар за омладински рад изабраће најбољу активност која ће освојити Fun Geeks титулу и вредну награду!

ШТА ЈЕ ПОТРЕБНО ДА БИСТЕ УЧЕСТВОВАЛИ У НЕДЕЉИ ГЛОБАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА?

Да бисте учествовали у Недељи глобалног образовања и стекли могућност да освојите Fun Geeks награду потребно је да:

1.         Осмислите креативну активност на тему родне равноправности коју ћете спровести са групом учесника/ца;

2.         Пријавите је путем овог линка до 12. новембра;

3.         Спроведете активност између 15. и 21. новембра;

4.         Фотографишете и/или снимате активност и поделите је са нама путем друштвених мрежа тако што ћете таговати @fun park и @omladinaisport на Инстаграму и Фејсбуку и користити #GEW21 #funpark #fungeeks;

5.         Поднесете кратак извештај о активности путем овог формулара и пошаљете га на мејл isidora.paklar@czor.org најкасније до 24. новембра.

Позивамо вас да будете део овогодишње Недеље глобалног образовања, како бисмо нашим заједничким залагањем дали допринос креирању одрживијег и равноправнијег друштва у којем живимо. Као што мото ове Недеље каже „Наш је свет, кренимо у акцију!”

За питања и подршку у организацији активности можете писати на emilija.panic@mos.gov.rs и isidora.paklar@czor.org.

Више о Глобалном образовању можете пронаћи овде:

Програм Глобалног образовања

Смернице за Недељу глобалног образовања

Недеља глобалног образовања

Мрежа глобалног образовања

YouTube
LinkedIn
Share
Instagram