О нама

У складу са трендовима и по угледу на многе светске и домаће универзитете, Универзитет у Приштини је одлучио да поново покрене Центар за развој каријере и саветовање студената. У ранијем периоду Центар је био субдониран од стране ОЕБС-а и обављао је своје делатности од 2010. до 2013. године, када је престао са радом.
Центар за развој каријере и саветовање студената је организациона јединица Универзитета, чија је сврха и улога да пружи студентима и дипломцима знања и вештине које су потребне како би се боље представили у пословном свету. Центар је осмишљен као студентски сервис који пружа услуге и информације корисне за напредовање у каријери, као и прилике за усавршавање на универзитетима у земљи и иностранству.
Примарна улога Центра је да помогне студентима у стицању оних знања и вештина које ће бити од значаја при запошљавању и да их припреми за успешан прелазак на следећи ниво развоја каријере након дипломирања. Такође, Центар ће укључити у свој програм рада и обуку и курсеве за средњошколце који су им потребни за упис на жељени факултет.
Центар за развој каријере омогућује приступ информацијама о свим битним занимањима, актуелним радним местима и могућностима даљег образовања. Његова улога није да посредује у запошљавању, већ да буде медијатор између вас и потенцијалних послодаваца и да вас припреми како би боље одговорили на њихове захтеве, као и да пружи саветодавне услуге ако имате дилеме око избора професије. У складу са тим, организујемо за вас радионице, курсеве, саветовања, презентације хонорарних послова, стипендија, приправничког рада, волонтирања итд.
Сарадници Универзитетског центра вам могу помоћи да унапредите знање и вештине у писању биографије, пријаве за посао и адекватног представљања на пословном интервју. Такође, могу вам помоћи да откријете и препознате квалитете које поседујете, како да их презентујете послодавцу и како да, сходно томе, радите на изградњи позитивног пословног имиџа и личног ефективног маркетинга.
Успех нашег заједничког рада зависи и од вашег активног учествовања, па, у складу са тим, будите слободни да нам шаљете ваше предлоге, сугестије и потребе, како би могли да вам изађемо у сусрет.
Налазимо се у згради Универзитетске библиотеке преко пута главног места у северном делу Косовске Митровице, а можете нас контактирати на телефон: 065-427-8000 или писати на мејл: razvojkarijere@pr.ac.rs или dragana.jaksic@pr.ac.rs.
Услуге Центра су потпуне бесплатне, као и коришћење компјутера и Wi-fi мреже.

YouTube
LinkedIn
Share
Instagram