Изложба радова професора и студената архитектуре

У сарадњи са Архитектонским универзитетом у Љубљани, Факултет техничких наука Универзитета у Приштини, одсек – Архитектура, предложен је за учешће на пројекту ”Eu readr – future of living”. Од 28 пристиглих пријава Универзитета, 17 је прихваћено за реализацију, а међу њима је и пријава Факултета техничких наука.

Циљ овог пројекта је повезивање архитектуре, дигитализације и одрживог развоја са културом читања. Порука коју овај пројекат шаље је да писменост заузима значајно место у визији будућег урбаног живота. У пројекту је учествовало четири професора и петнаест студената са одсека Архитектура.

Представници Европског института за културу, као најбоље идејно решење, изабрали су пројекат студента Миланка Лаловића  под насловом ” Читалачка орбита ”. У следећој фази очекују се финансијска средства за реализацију самог пројекта на јавном простору Косовске Митровице.

Радови су изложени у просторијама Центра за развој каријере, изложбу можете посетити свакога раднога дана у периоду од 08 до 15 часова.

 

YouTube
LinkedIn
Share
Instagram